Het schrijven van een menu is als het vertellen van een verhaal

We hebben een nieuwe menukaart! 

 

Het samenstellen van een menu is als het vertellen van een boeiend verhaal. 

Maar het gaat verder dan dat; het is uw krachtigste communicatiemiddel! 

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 93% van de gasten, voordat ze überhaupt een tafel reserveren, de menukaart bestudeert, vaak op hun telefoon. 

Daarom is het van essentieel belang dat uw menukaart online goed leesbaar en altijd actueel is.

 

Het menu is niet alleen de sleutel tot uw gastronomische wereld, maar het is ook de sleutel tot het verhogen van uw marge, de gemiddelde besteding per gast, en uw totale omzet.

 

Vaak wordt er onderschat wat de kaart uitmaakt voor uw zakelijke succes. De menukaart is de leidraad voor uw keuken om de juiste culinaire en financiële doelstellingen te halen.

Een goed menu is als het waren de S.O.P. voor uw keukenbrigade.

Met deze dienst maak ik de vertaalslag voor uw chef en keukenbrigade naar een werkdocument bestaande uit de juiste calculaties voor een goede marge, hulp bij het selecteren van de juiste ingrediënten en leveranciers, de juiste goed werkbare recepturen verwerkt in een foodbook met de juiste allergenen per gerecht vermeld. En natuurlijk de juiste vastlegging van de presentatie zodat men continuïteit levert.

 

Heeft u, uw chef of uw keukenbrigade behoefte aan duidelijke structuur om kwaliteit te leveren? Ik sta voor u klaar!

Menukaart ontwikkeling

Mozzarella salade met balsamicoglaze

Voor wie?

Het ontwikkelen, aanpassen en optimaliseren van menukaarten is bijzonder waardevol voor restaurateurs, hoteliers, cateraars en beheerders van zorginstellingen. Het biedt een praktische oplossing.

 

Dit proces vormt een efficiënte methode om volledige controle te verkrijgen over het culinaire aanbod, de winstmarges en de algehele kwaliteit van de keuken. Het is essentieel voor het succes en de groei van uw restaurant.

storytelling

Praktisch

Deze dienst omvat verschillende componenten, waarbij het ook mogelijk is om afzonderlijke onderdelen te selecteren:

 

Menu- en Productaanbodcreatie:

Het opstellen van menu's, menukaarten of productaanbod.

 

Receptuur Opstellen:

Het schrijven van gedetailleerde recepten voor individuele gerechten.

 

Kostenberekeningen:

Het berekenen van de kosten per gerecht.

 

Proefkoken en Smaaktesten:

Het uitvoeren van proefkooksessies en smaaktesten om de kwaliteit en smaak van gerechten te verfijnen.

 

Fotografische Documentatie:

Het vastleggen van gerechten in foto's om hun presentatie te illustreren.

 

Presentatiemateriaal Schrijven:

Het opstellen van presentatiekaarten en beschrijvingen voor de gerechten.

 

M.E.P Lijsten:

Het samenstellen van lijsten met Mise en Place (M.E.P.)-taken voor een gestroomlijnde voorbereiding.

 

Bestellijsten:

Het creëren van bestellijsten voor ingrediënten en benodigdheden.

 

Coaching en Menu-implementatie:

Het bieden van begeleiding en ondersteuning bij het implementeren van menukaarten en productaanbod.

 

U kunt kiezen voor de specifieke diensten die het meest relevant zijn voor uw behoeften, of het volledige pakket benutten om uw culinaire onderneming te versterken.

 

Robert Siedenburg

Over mij

Als chef-kok met zeer ruime ervaring in de wereld van professionele keukens, ben ik me terdege bewust van de onschatbare waarde van een zorgvuldig samengestelde menukaart. Het creëren en verfijnen van menu's en menukaarten vormt een essentieel aspect van mijn werk.

 

Mijn passie voor koken brandt onophoudelijk. Ik ben altijd bezig, of het nu in de keuken is, waar ik gerechten tot leven breng, of op papier, waar ik culinaire meesterwerken bedenk.

 

Het uitwerken van gedetailleerde recepten, calculaties en presentatiekaarten stelt me in staat om niet alleen de winstmarges en de kwaliteit in de keuken te waarborgen, maar ook om een gevoel van harmonie te creëren.

 

Omdat de menukaart het voornaamste communicatiemiddel is tussen u als aanbieder en uw gasten, heb ik me diepgaand verdiept in de psychologie ervan.

Ik begrijp hoe gasten de kaart lezen, hoelang ze deze doornemen, en waar hun blik als eerste naartoe gaat. Al deze aspecten zijn van cruciaal belang voor een succesvolle verkoop.

 

En dan hebben we het nog niet gehad over kwesties zoals het gebruik van valutasymbolen, tekstkleur, lettergrootte, de keuze van het papiertype en vele andere details die uw menukaart kunnen maken of breken.

 

Kortom, als u op zoek bent naar een nieuwe menukaart of menu's die uw culinaire visie tot leven brengen, sta ik vol enthousiasme voor u klaar.

 

Mijn expertise en ervaring zijn de sleutel tot het succes van uw restaurant, hotel, cateringbedrijf of zorginstelling.

Investeing

Investering

 

U heeft meerdere opties om van deze dienst gebruik te maken:

 

Jaarabonnement of per menukaart. 

 

Kies voor een doorlopend abonnement waarmee ik het hele jaar door betrokken ben bij uw keuken.

 

Ik sta paraat om u te ondersteunen bij diverse vraagstukken met betrekking tot het aanbod en de kwaliteit in uw keuken.

 

Deze langdurige betrokkenheid versterkt het vertrouwen en brengt rust in uw keuken. Bovendien bied ik advies en coaching aan uw chef-kok en keukenbrigade bij het gebruik van de menukaart en de uitwerking ervan, en help ik hen met diverse vraagstukken.

 

Ik sta tot uw dienst om u te assisteren bij het optimaliseren van zowel de winstmarges als de kwaliteit in uw keuken.

 

De kosten voor een jaarabonnement bedragen 375 euro per maand, uitgaande van maximaal 4 kaarten (2 gehele nieuwe kaarten en 2 aangepaste kaarten gehele kaart maximaal 30 gerechten).

 

Per menukaart:

 

Als u liever flexibiliteit wenst, bied ik de mogelijkheid om per individuele menukaart gebruik te maken van mijn diensten. Voor het samenstellen en verbeteren van een enkele menukaart maak ik graag een offerte op maat.

 

Welke optie u ook kiest, ik sta klaar om u te ondersteunen en uw culinaire visie naar een hoger niveau te tillen.

 

Alle genoemde prijzen zijn een indicatie en exclusief BTW, reis- en verblijfskosten.

Ontdek avantuurlijk eten met onverwachte combinaties en nieuwe ingredienten op uw menukaart. Als culinair adviseur ontwikkel ik nieuwe producten en recepten en verminder de benodigde personeelsinzet door middel van een slim werkplan.  Lees meer =>

Als interim chef-kok train en coach ik chefs en hun brifgades. Ik help bij het samenstellen van menu's, inkoop- en personeelsbeleid en het herinrichten van uw organistatie. Samen werken we aan een bruisend concept dat uw gasten en medewerjkers zal inspireren!

Lees meer =>